Alles wat je moet weten over crepi
Maak snel een
prijsschatting!
Wat is crepi- Crepi is een mengsel op basis van cement. Je kunt het gebruiken als eerste laag voor mortel of pleister op een grote muur. Je kunt het ook gebruiken om je gevel mee te bekleden.
Eigenschappen van Crepi
- Bescherming - Je woning is beter beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Maar de woning blijft wel dampopen (kan ademen)
- Isolerend - Crepi is zeer compatibel met gevelisolatie. Crepi is de meest efficiënte manier om gebouwen te isoleren.
- Keuzen en kleuren-Je kan kiezen uit meer dan 800 verschillende kleuren Je hebt ook verschillende korreldikte die je kan kiezen.
- Tijdloos- Crepi kan zowel passen in een landelijke, moderne of klassieke woning.
- Budgetvriendelijk- Crepi is relatief goedkoop t.o.v. andere gevelbekleding zoals hout of vezelcement.
Hoeveel kost crepi per m2?
De prijs van een gevelrenovatie met crepi wordt voornamelijk bepaald door de oppervlakte, bereikbaarbaarheid, het aantal hoeken en schuine zijden. Voor het renoveren van een gemiddelde woning mag je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 60 en 120 euro per vierkante meter compleet afgewerkt.
Hoe dik wordt crepi geplaatst?
Minerale crepi bestaat volledig uit natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Het wordt meestal in één laag van 12-15 mm dik aangebracht. Het krijgt zijn specifieke structuur door een handmatige bewerking van het oppervlak.
Wat kost crepi met isolatie?
Combinatie met isolatie
Het plaatsen van crepi met isolatie (15 cm EPS) kost gemiddeld 100 à 140 euro per vierkante meter (incl. btw en plaatsing). De prijs van gevelisolatie met crepi is afhankelijk van het type isolatie en de dikte ervan.
→ gevelpremie €30/m²
Hoe wordt crepi geplaatst
Een kunsthars gebonden gevelpleister wordt meestal in drie lagen aangebracht:
- Eerst voorziet men een basis laag.
- Vervolgens wordt een hechtingslaag aangebracht.
- De laatste laag is de siliconen crepi zelf.
Soorten Crepi
KUNSTHARSPLEISTERS
Kunstharspleisters, waaronder siliconen crepi, zijn gemaakt uit kunststoffen. Daarom is dit soort gevelpleister elastisch, waterdicht, onderhoudsvriendelijk. Sterkste pluspunt dit valt perfect te combineren met gevelisolatie.
MINERALE PLEISTERS
Een minerale gevelpleister bevat zand, kalk en cement. Het wordt in een dikke laag aangebracht waardoor je oneffenheden goed kan verbergen. Minerale gevelpleister is echter wel gevoeliger voor vuil en vocht dan een kunststof pleister.
Minerale pleisters zijn ecologischer dan kunstharspleisters. Meestal wordt dit gebruikt op hout of bij houtskeletbouw.
Zouheir Ben Hamza
zouheir@bentleads.be
Ik ben een gecertificeerde projectleider met een 7 tal jaar ervaring in de HVAC sector. Graag deel ik mijn kennis met mensen over technieken zodat ze via deze weg meer informatie kunnen verkrijgen.
Maak snel een
prijsschatting!